Yuzu & Körsbär

Dagens drink blev en ny komposition med smak av yuzu och körsbär. Anledningen till smakerna var helt enkelt att jag hittade fina körsbär i butiken och jag har länge velat göra ett skum med yuzujuice.

Recept:

  • 5 cl Vodka
  • 3 cl citronjuice
  • 2 cl körsbärssockerlag*
  • Yuzuskum**

Skaka alla ingredienser utom Yuzuskum i en shaker med is och sila ner i ett tumblerglas.

* Koka upp en bassockerlag med 1 del socker och en del vatten (Jag körde 2 dl socker och 2 dl vatten). Stäng av plattan när vattnet kokar och allt socker har smällt. Blanda i ca 200 g körsbär och låt dra i några timmar.

** Koka upp en sockerlag på en 1 dl socker, 1 dl vatten och 1 dl juzujuice. Försök att inte koka men viktigt att allt socker smälter. Lägg i ett gelatinblad och låt svalna. Häll ned vätskan i en sifon, ladda med en gräddpatron och nu är det bara att skumma på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *