Årets sommardrink

Currant(ly) (g)in isolation

Mitt bidrag till Schweppes Sveriges tävling Årets sommardrink 2020 skapades en varm försommardag med somriga ingredienser som fanns i frysen. Namnet workshoppades sedan fram med hjälp av mycket trevliga middagsgäster. Bilden på drinken tog min fru genom att ställa glaset på vår oklippta gräsmatta fylld av somriga tusenskönor.

Hur gick det då i tävlingen undrar den nyfikne? Jo, inte för att skryta men jag vann. Stort dessutom med 43% av rösterna. Vill du läsa mer om det kan du göra det här eller här eller här. Och säkert på några fler ställen. Hybrisen vet inga gränser och jag är riktigt stolt över min vinst.

Att det sedan är en riktigt god och somrig drink – perfekt som fördrink när du ska bjuda på en sommarmiddag. Så ut i hallonsnåren och plocka hallon och vandra sedan bort till busken med röda vinbär och fyll en mugg med solmogna bär för här kommer receptet på Årets sommardrink 2020

Currant(ly) (g)in isolation

Glas: större vinglas

Ingredienser (1 drink):

Is
Färska hallon
5 cl Whitley Neill Gin
2,5 cl halloninfuserad Aperol*
3 cl färskpressad citronjuice
2 cl sockerlag på röda vinbär**
1 sked lime & myntagranité***
10 cl Schweppes Premium Mixers Tonic & Twist of Lime

Gör så här:

Placera en stor isbit i en shaker. Mät upp och häll i alla ingredienser förutom granité och tonic. Skaka och häll upp blandningen i isfyllda vinglas. Toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Twist of Lime. Lägg granité i glasets öppning och placera ut färska hallon.

*Halloninfuserad Aperol

Ingredienser:

1 dl hallon
10 cl Aperol

Gör så här:

Lägg i hallon i Aperol. Låt dra i ett dygn. Sila bort hallonen ur Aperolen.

**Sockerlag med röda vinbär

Ingredienser:

200 g frysta röda vinbär
5 dl socker
1 l vatten

Gör så här:

Koka vatten och socker i en kastrull under omrörning tills dess att sockret smält. Lägg röda vinbär i den varma sockerlagen och låt stå i tre timmar. Sila av vinbären och kyl vinbärsockerlagen.

***Lime & myntagranité

Ingredienser:

2 dl is
1 lime
1 knippe färsk mynta

Gör så här:

Pressa limen. Mixa limejuicen tillsammans med is och mynta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *