Ingefära sour

En varm sommardag tycker vi i familjen Hybris att det är läskande och gott med en väl kyld lemonad. Denna variant får lite bett av ingefära och syrlighet från citronen. Servera i ett fint glas med massa is så blir det extra festligt!

Till drinken behöver du:

  • 2 cl ingefärssockerlag*
  • 3cl citronjuice
  • Sodavatten, tonic eller valfritt bubbel
  • Is
  • Mynta

* Ingefärssyrup: Börja med att koka en sockerlag (hälften socker och hälften vatten). Värm upp tills sockret har löst upp sig. Riv en bit ingefära fint och pressa ut juicen. Blanda sedan 5 cl ingefärsjuice med 20 cl sockerlag och kyl ner.


Nu är det dags för drinken. Lägg några isbitar i en shaker och måtta upp citronjuice, ingefärssockerlag och lägg i några myntablad. Skaka och sila upp i glas. Toppa med sodavatten och dekorera med en citronskiva eller lite citronskal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *