Röd pesto

Det här är vad mina barn kallar ”pappas supergoda röda pesto”. Vi äter den oftast som tillbehör till plockmat, på en liten bit baguette.

Och blir det, mot förmodan, något över så är den supergod att blanda ihop med lite av pastavattnet och vips så har du en god middag.

Till en rejäl skål med röd pesto:

  • En liten burk soltorkade tomater i olja
  • En kruka basilika
  • Ca 100 g parmesan
  • 1 dl chilisås
  • 3 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 50 g pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5-1 dl olivolja
  • Svartpeppar

Gör så här:

Ner med allt utom olivoljan i en matberedare och kör till en grovkornig smet. Häll i olivoljan lite i taget tills du är nöjd med konsistensen. Den ska vara mer bredbar än rinnig. Smaka av med svartpeppar.

Sparar du en klick till en annan dag kan du behöva fylla på med lite chilisås och olja så den gärna sätter sig lite.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *