Bramble Cocktail Gel

Onödigt komplicerat är kul. Därför valde jag att ägna en rimlig andel av min lördag till att skapa en lördagsdrink i fast form. Och resultatet blev faktiskt lite över förväntan – gott men knasig konsistens. Lite som geleråttor med sprit i. Jag hittade inspiration till drinken hos Molecular Recepies men ändrade receptet en del.

Till ett helt gäng kuber av min version av Bramble Cocktail behöver du:

Lager 1 – Svartvinbärsgel

  • 10 cl Aurora Svartvinbärsvin
  • 1 paket Strawberry Jello (Jotis)
  • 3 blad gelatin
  • 2 dl hett vatten

Lager 2 – Vodka Sour-gel

  • 2 dl vodka
  • 1,5 dl citronjuice
  • 0,5 dl socker
  • 11 blad gelatin
  • 2 dl hett vatten

Gör så här:

Lägg 3 gelatinblad i en skål med kallt vatten och låt dra ett par minuter. Ta upp bladen och rör ner i 2 dl hett vatten. Rör ner ett paket Strawberry Jello i vatten- och gelatinblandningen. Tillsätt slutligen Aurora och rör om. Häll upp i en lämplig form (jag tog en brödform för limpor) och ställ kallt i minst 2h.

När 2 h har gått kan du börja med Vodka Sourgelén. Lägg 11 blad gelatin i en skål med kallt vatten och låt dra en stund. Ta upp bladen och blanda i en skål med 2 dl hett vatten. Rör ner 0,5 dl socker i det varma vattnet och rör tills det lösts upp helt. Blanda 1,5 dl citronjuice med 2 dl vodka och rör ner i gelatin- och sockerblandningen. Låt svalna.

Ta fram den första gelén ur kylen och häll försiktigt över Vodkasour-blandningen. Ställ kallt i minst 2h. Stjälp upp på en skärbräda och skär i kuber. Dekorera med ett björnbär eller något annat snyggt på toppen.

Som överkurs kan du packa med dig dina nytillverkade Jello shots och åka på middag hos vänner. Och ge bort jello istället för blommor eller en flaska vin. Det råder delade meningar här i hushållet om huruvida det är en lämplig gå bort-present men jag är på lag Jello.

Överkurs del 2 är att göra en alkoholfri variant och bli poppis hos barnen. Den alkoholfria versionen gjorde jag med 2 dl hett vatten, 1 dl citronjuice, 1 dl äppeljuice och ett paket Strawberry Jello.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *